Naujienos
Įkvepianti kulinarinė kelionė po Biržų kraštą!
2025 08 13
Biržai – kur gyva istorija ir stiprūs skoniai susilieja į vieną nepamirštamą potyrį!
Ar kada atkreipėte dėmesį, kiek svarbių ingredientų telpa viename krašte? Biržai – ne tik istorinis miestas, bet ir kulinarinė bei kultūrinė patirtis. Jame susipina gijos, kviečiančios pasinerti į autentiškus skonius, pristatomus naujoje laidoje „Maisto kelias.Miestų receptai.“
Laida atskleidžia keturis skonių ir istorijos siūlus:
Alus
Biržai dažnai vadinami aludarystės sostine – čia alus ne tik gėrimas, bet ir atminties saugotojas, tradicijos nešėjas. Neturintiems šio skonio palikimo, sunku suvokti visą miesto dvasią.
Duona
Mielės, brandintos rauge, krosnies šiluma ir rankų įdirbis – visa tai sukuria skonį, kuris neapgauna. Duona Biržuose – tai ryšys su praeitimi ir namų šiluma.
Žvėriena
Šiaurinės Lietuvos miškingos vietovės dovanoja žvėrieną, kurios skonis ne tik tikras, bet ir gilus. Tai – gamtos ir žmogaus dialogas per kulinarinę patirtį.
Radvilos
Ši galinga giminė – Biržų simbolis, istorijos ir kultūros mecenatai. Jų palikimas – pamatas, įkvepiantis pasitikėjimui, kūrybiškumui ir auginimui.
Kada žiūrėti?
Laidos „Maisto kelias. Miestų skoniai“ epizodą iš Biržų kviečiame stebėti jau šį šeštadienį, rugpjūčio 16 d. 9:00 val., per TV3. Atrakinkite istorijų, skonių ir vaizdų mozaiką, kuri kupina autentiškumo ir išliekamos patirties!